100% Kindvriendelijke verf is veilig voor kinderen en beter voor het milieu

100% Kindvriendelijke verf is veilig voor kinderen en beter voor het milieu

Jonge ouders en vooral vrouwen die zwanger zijn vinden het belangrijk om met milieuvriendelijke verf te werken. Oftewel, kindvriendelijke verf zodat je er je speelgoed, dekenkist, ledikantje of kledingkast mee kunt schilderen.

Gebruik dus Kindvriendelijke of baby-vriendelijke verf als je zwanger bent en geen alkydverf. Kindvriendelijke verf is ook nog eens beter voor het milieu. Er is veel onduidelijkheid over wat nu precies kindvriendelijke verf is. Ik hoop met dit artikel hiermee wat meer duidelijkheid te geven. Er is namelijk een NEN norm (NEN-EN 71-3:1995) voor om te bepalen welke verf zich kindvriendelijk mag noemen, dat geeft houvast en zekerheid! De NEN is al ruim negentig jaar de betrouwbare partner in het opstellen van nationale, Europese en internationale normen. Verf die aan deze norm voldoet kunnen we dus vertrouwen, maar nu nog een verf zien te vinden die aan deze NEN-norm voldoet. Nederlandse verffabrikanten zoals Sikkens, Sigma, Wijzonol, Histor,  hebben geen product wat hier op getest is of aan voldoet. Dus gaan we over de landsgrenzen en komen we terecht de authentieke  Engelse verffabrikant Little Greene. Verf van Little Greene staat toch al bekend om zijn milieu vriendelijke kwaliteiten en Little Greene is ook nog eens uitgeroepen tot een cool brand. Little Greene heeft zich geconformeerd aan de norm en is gekwalificeerd als kind veilig NEN-EN 71-3:1995. Er zijn twee kwaliteiten van Little Greene die aan deze norm voldoen. Intelligent Eggshell dat is een lak voor houtwerk binnen- of buitenshuis. En Intelligent emulsion, een muurverf en deze kun je zowel binnen als buiten gebruiken. Beide verf is gecertificeerd als kind veilig volgens NEN-EN 71-3:1995. Ook is deze verf nog in alle kleuren te mengen ook, wel zo leuk voor een kinderkamer.
Little Greene is nog een stap verder gegaan en heeft ook het productieproces veiliger gemaakt en is ook gecertificeerd volgens de European Environmental norm: NEN-EN-ISO 14001:2004

Wil je liever geen dekkende verf gebruiken? Gebruik dan deze transparante vernis van Rust-Oleum, Clear Sealer. Deze vernis is niet vergelend en voldoet ook de Europese Standaard EN-71-3 Toy Safety.

Ik heb deze verf zelf ook pas gebruikt voor het nieuwe bed van mijn dochter, en het is een hele fijne watergedragen lak. Best een lange opentijd (de tijd die je hebt om in de verf te werken zonder dat deze aandroogt) en met een Goudhaantje Futura kwast zeker goed te verwerken. Ik heb ook  een anza vilt roller en een progold vilt roller gebruikt en dat vond ik niet zo makkelijk werken voor deze verf.

 

 

 

(18666) gelezen

Bestel online op Verfwebwinkel.nl

Bestel online